Zamieszczone przez Mihau
Dylematy przed zakupem nowego auta - co wybrać Panowie
Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X
-
PAOLO ESCO, a tak sobie spojrzałem w cenniki Renault i wynika z nich, że za niecałe 65kzł można kupić Lagunę z silnikiem 2.0i 16V - ewentualnie za około 70kzł "dci"... Nie jest to dobry pomysł?
Uprzedzajac komentarze dotyczące bezawaryjnosci tych aut - w firmie mojej siostry to właśnie auta Renault (bardzo ciężko "pracujące") są samochodami najbardziej niezawodnymi i tanimi w serwisie...
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez PAOLO ESCOporażka...kto jeszcze tych czasach montuje bębny
[ Dodano: Wto 27 Wrz, 11 22:09 ]
Zamieszczone przez Agamek12Lagunę z silnikiem 2.0i 16V - ewentualnie za około 70kzł "dci"...
Budżet max 65 ! nie więcej - tyle sobie ustaliłem i tego się trzymam. Kombinuję i mam zamiar zrobić zestawienie podstawowych parametrów technicznych wybranych aut i porównać je także pod wzgledem konstrukcji itp ciekawe co wyjdzie :lol:PW - OFF. Nie mam czasu na odpisywanie... sorryyyy
Komentarz
-
-
bo mają powyżej 100KM, tak to zdaje się w Skodzie działa :roll:Torque Steer: The art of changing lanes with the accelerator :zlosnik:
http://www.disi-tune.pl
Była Mazda 3 MPS Powered by SSG & DISI-tune
Był WRX
Była Octa
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MihauMondeo byś nie pogardził?
W grę wchodzą jak narazie:
Astra III kombi 1,3 CTDI lub 1,7 CTDI silnik
Nowy Ford Focus 1.6 TDCi
Fiat Brawo 1.6 Multijet
Fabia 1,6 TDI CR ... jeżeli będzie w konkurencyjnej cenie.
Biorę też są pod uwagę:
Megane - 1,5 dci
Chevrolet Cruze z silnikiem 2.0 diesel
Citroen Berlingo 1,6 HDI
Fiat Nowe Doblo 1.6 Multijet
Chyba nic innego nie będzie :roll:
Porównywałem dziś Fabię i Astrę III ...niestety moje odczucia są takie że w tej samej cenie Astra jest lepsza, ma lepsze materiały wykończenia i jest większa. Więc Fabia narazie wypada słabo a ratuje ją jedynie silnik 1,6 TDI CR inaczej zostałą by dawno skreślona. :?
Jutro będzie kolej na Forda i jak się uda Citroena lub Fiata.PW - OFF. Nie mam czasu na odpisywanie... sorryyyy
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MihauPAOLO ESCO, o_O
Ladżuna za duża, a Mondeo byś nie pogardził?
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez shokwybrałbym Focusa
Zamieszczone przez shokAstra III to jakiś żart? To auto już jest stare konstrukcyjniePW - OFF. Nie mam czasu na odpisywanie... sorryyyy
Komentarz
-
-
PAOLO ESCO, tak szybko jak to będzie możliwe to wyślę Ci ofertę na Foczkę, ale muszę Cię uprzedzić, że Foczka z silnikiem 1.6 TDCI 95 KM ma bębny z tyłu :?
Ale za to 6 biegów Zobaczę co da się zrobić ale dopiero w poniedziałek... chcę jeszcze po korzystać z urlopu. Napisz mi jak chcesz to finansować
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez PAOLO ESCOAstra III kombi 1,3 CTDI
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez dragsterjeździłem tym sporo i głownie sam, IMHO ten silnik to nieporozumienie do tego auta
Zamieszczone przez Agamek12po przesiadce z prywatnej Fabii 1.4TDI 80KM kombi) o takiej konfiguracji Astry III 1.3CTDI wypowiada się w samych superlatywach - twierdzi, ze jest cicha, dynamiczna i oszczędna...
Zamieszczone przez MaicroftJa mam te same odczucia po jazdach 1.9CDTI 120KM
:niewiem cały czas kombinuję co tu kupić jakoś mi się tam "coś" klaruje powoli ale jeszcze na spokojnie to przemyślę.PW - OFF. Nie mam czasu na odpisywanie... sorryyyy
Komentarz
-
-
PAOLO ty wogóle jechałeś taką astrą z cdti ? bo widzę że w skodzie też masz diesla. Fakt faktem jest cichutka ale to wogóle nie jedzie ! zanim kupiłem skode to jeździłem i oglądałem tylko i wyłącznie astry 3 w hatchbacku stąd wiem że silnik 1.9 w skodzie to torpeda w porównaniu do astry :wink: Fakt cisza w środku była piękna ale co z tego jak ja gaz a auto reaguje jak bym mu krzywde robił
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez dragsterdaj octavię do przemalowania na kolor jaki Tobie odpowiada
Problem w tym, że sprzedając tą Octavię ...dostaję cenę o kilka tys wyższą niż w czasie kiedy ją kupiłem ---> czyli opłaca mi się ją sprzedać i kupić nowe auto z zerowym przebiegiem do "tłuczenia po polskich drogach"
Zamieszczone przez daneczek76tak naprawdę może Leona.
Seat Leon REFERENCE 1.6 TDI CR 105 KM ( około 60/64 tys ). co o tym myslicie?
Zamieszczone przez daneczek76brzydką biedronkę ja nissan Juke byś nie chciał?PW - OFF. Nie mam czasu na odpisywanie... sorryyyy
Komentarz
-
Komentarz